Pelspleje

Når vi er på udstilling samt til diverse racekattefremvisninger, så er et af de spørgsmål, som vi oftest får, om ikke vi bruger meget tid på pelspleje. Hertil kan vi kun svare, at nej, det gør vi faktisk ikke. Hvis en norsk skovkat har den rigtige pelskvalitet (som vi oplever, at langt de fleste, af de katte, vi har haft, har), så er pelspleje ikke noget, der tager lang tid. Faktisk går vi ikke og bruger tid på at rede kattene hverken dagligt eller ugentligt - undtagen måske i fældeperioder. Vi har kattene i hænder dagligt, hvor vi mærker dem efter, og hvis vi kan mærke, at de har duller, så bliver de taget med det samme, inden de vokser sig så store, at de må klippes af.
 
Vi har 3 redskaber, som vi bruger til al pelspleje derhjemme (lidt mere til udstillinger), og de 3 redskaber er følgende:
 
En Spratts nr. 72 kam
 
En kam med lidt dybere tænder og med både en fin og en grov side, her en Greyhound
 
En filterkniv med skarpe blade, der kan opsprætte knuder, der ikke kan redes ud
 
Det er vigtigt, at man bruger lidt ekstra penge på gode kamme og redskaber. De dyre kamme har som regel en coating, der lettere glider gennem pelsen og ikke skader den, og den dyrere filterkniv er skarpere og skærer lettere igennem knuder i stedet for bare at rykke i pelsen. Til gengæld holder de dyre redskaber længe - vores Sprattskam har vi haft siden 2009, og man kan ikke se, at den har været i brug i 10 år!
 
Alle redskaber kan købes mange forskellige steder på nettet. For nemheds skyld linker vi her til dem på Pitstop for Pets, som har alle 3.
 
DK Vorbeck - Norske Skovkatte - Norwegian Forest Cats | 6600 Vejen - Denmark | post@vorbeck.dk